Menu
Logo Digident Tandartsen

Behandeling na afspraak

014/26 35 41

Elke werkdag van 9 tot 17u

Wachtdienst

090/33 99 69

Betalend centraal noodnr.
Tarief : 1,5 euro/min.

Beschermbeugels

Beschermbeugels

Bij het uitoefenen van sporten, zoals bijvoorbeeld hockey en rugby, is de kans op gebitsletsel groter. Daarom is het verstandig om uw gebit te beschermen met een gebitsbeschermer. Deze gebitsbeschermer biedt geen garantie, maar maakt de kans op gebitsletsel wel kleiner.

Een gebitsbeschermer wordt gemaakt van een zachte kunststof dat als een soort beschermhoesje over de tanden in de bovenkaak wordt geplaatst. De kunststof is enkele millimeters dik en meestal doorzichtig. Door de gebitsbeschermer worden de tanden beschermd voor bijvoorbeeld een klap op de tanden en wordt de kracht van de klap verdeeld over alle tanden. Hierdoor is de kracht die op één enkele tand komt kleiner waardoor de kans op schade een stuk kleiner is.

U kunt een kant en klare gebitsbeschermer kopen in sportwinkels, maar uw tandarts kan er ook een op maat maken. Doordat de op maat gemaakte gebitsbeschermer speciaal ontwikkeld wordt voor uw gebit, biedt deze meer bescherming dan een gebitsbeschermer die u in de winkel koopt. Bovendien zit een op maat gemaakte gebitsbeschermer vaak comfortabeler en wordt deze daarom gemakkelijker gedragen.

Ook voor uw kind kunt u een gebitsbeschermer kopen of op maat laten maken. Houd er wel rekening mee dat het gebit, net als de rest van het lichaam, groeit. Het is dus verstandig om regelmatig te controleren of de gebitsbeschermer nog past.