Menu
Logo Digident Tandartsen

Behandeling na afspraak

014/26 35 41

Elke werkdag van 9 tot 17u

Wachtdienst

090/33 99 69

Betalend centraal noodnr.
Tarief : 1,5 euro/min.

Endodontie (Wortelkanaalbehandelingen)

Onder de kroon van de tand bevindt zich de wortel. In iedere wortel bevinden zich een of meerdere wortelkanalen waarin zenuwvezels en kleine bloedvaten lopen (pulpa). Deze pulpa kan door tandbederf, een lekkende vulling of een val ontstoken raken en zich uitbreiden naar het omringende bot. Onder lokale verdoving wordt de tand open gemaakt en het dode/ontstoken weefsel verwijderd met kleine vijltjes en een desinfecterende vloeistof. Hierbij maken we gebruik van de meest moderne technieken (mechanische kanaalpreparatie met endo-motor en lengtebepaling via een elektronische apexlocator).

De ontstane ruimte wordt opgevuld met een soort rubber (guttapercha) via de thermo-plastische methode. Deze thermo-plastische wortelkanaalvulmethode is veruit de beste methode om wortelkanalen te vullen, maar impliceert een iets grotere eigen financiële bijdrage van de patiënt. Het ziekenfonds voorziet immers voor deze verbeterde methode geen extra bijkomende terugbetaling.

Door deze ultramoderne technieken wordt de levensduur van een ontzenuwde tand opmerkelijk verlengd. De tand wordt uiteindelijk afgesloten met een witte vulling of een kroon als de tand te fel verzwakt is. Na de behandeling kan er een 3 tal dagen napijn optreden die met een pijnstiller goed te bestrijden is.

  • Wortelkanaalbehandeling 1
  • Wortelkanaalbehandeling 2
  • Wortelkanaalbehandeling 3
  • Wortelkanaalbehandeling 4