Menu
Logo Digident Tandartsen

Behandeling na afspraak

014/26 35 41

Elke werkdag van 9 tot 17u

Wachtdienst

090/33 99 69

Betalend centraal noodnr.
Tarief : 1,5 euro/min.

Parodontologie (tandvleesbehandeling)

Parodontologie slaat op de behandeling van ziekten betreffende de weefsels die de tanden vasthouden (tandvlees en kaaksbeen). Vaak trekt het tandvlees (en kaaksbeen) terug met het ouder worden t.g.v. opstapeling van bepaalde bacteriën onder het tandvlees.

De tandvleesproblemen starten meestal met gingivitis (tandvleesontsteking) en gaan dan over naar parodontitis (afbraak van het bot).
De eigenlijke oorzaak is een opstapeling van bepaalde bacteriën (plaque) onder het tandvlees.
Hierdoor komen de tandvleesaanhechtingen aan de tandwortel los en ontstaat er een "pocket" (zakje tussen tand en tandvlees). De plaque kan zodoende dieper dringen en de ontsteking verergeren met vernietiging van het alveolair bot (kaakbeen rond de wortel). We zijn dan een stadium verder in het ontstekingsproces en spreken  nu niet meer van gingivitis, maar van parodontitis. Indien u er niets aan doet, zullen op termijn de tanden los komen en uitvallen (of getrokken moeten worden). Parodontitis is een pijnloos proces. Het enige wat u zal merken is dat uw tandvlees vaak bloedt en u last heeft van een slechte adem.
De behandeling hiervoor bestaat uit enerzijds op de juiste manier tussen de tanden te poetsen en anderzijds door het verwijderen van plaque en tandsteen onder het tandvlees door de tandarts. Voor meer gespecialiseerde behandelingen werken we samen met parodontologen uit de buurt.

Paradontologie