Menu
Logo Digident Tandartsen

Behandeling na afspraak

014/26 35 41

Elke werkdag van 9 tot 17u

Wachtdienst

090/33 99 69

Betalend centraal noodnr.
Tarief : 1,5 euro/min.

Extracties (Verwijderen van een tand)

Soms is het nodig om een tand te verwijderen. Deze ingreep verloopt meestal pijnloos, dankzij de verdoving. De dag zelf na de tandextractie vermijdt u best om de mond te spoelen en warm of pikant voedsel te eten. Roken is absoluut uit ten boze. Het is belangrijk om de bloedprop die zich vormt met rust te laten. Deze bloedprop beschermt het bot. Het kan voorkomen dat u kleine stukjes bot voelt die uit de holte komen. Maakt u zich niet ongerust, dit zijn botsplintertjes die geen kwaad kunnen.
U krijgt van ons een mondspoeling (Perio aid) en een koude kompres mee naar huis. Het is belangrijk om het eerste uur na de tandextractie de kaak goed te koelen met het kompres om zwelling te beperken. De dag na de tandextractie mag u 3x per dag met het mondspoelmiddel spoelen en dit gedurende 7 dagen. Aanvullend kan u bij de apotheek tandvleeszalf (gengigel) halen die u 2x per dag aan de wonde mag smeren. Deze bevat hyaluronzuur en draagt bij tot een snellere heling

In de eerste 2 á 3 dagen kan de wonde iets gaan zwellen en oncomfortabel aanvoelen. U kunt dan pijnstillers (paracetamol of ibuprofen) tegen de pijn innemen. Indien de pijn na 3 dagen toeneemt, kan dit wijzen op een kaakholteontsteking en neemt u best contact op.