Menu

Behandeling na afspraak

014/26 35 41

Elke werkdag van 9 tot 17u

Wachtdienst

090/33 99 69

Betalend centraal noodnr.
Tarief : 1,5 euro/min.

Preventie en voorlichting

Halfjaarlijks komt u voor een preventieve controle naar de tandarts. Uw gebit wordt nagekeken op gaatjes en (tandvlees)ontstekingen. De tanden worden uitgebreid gereinigd * en een eventuele poetsinstructie wordt gegeven.

Daarnaast kan het voorkomen dat we een röntgenfoto ** maken om uw gebit beter te kunnen bestuderen. Mocht tijdens het consult gaatjes en/of andere afwijkingen worden ontdekt, dan zal er een nieuwe afspraak ingepland worden om dit te herstellen. Eventueel wordt u doorverwezen naar een collega tandarts in de praktijk of een specialist ter zake.

We hechten veel belang aan preventie en voorlichting. Door een goede preventie kunnen problemen en dure behandelingen in de toekomst voorkomen worden.

* Reiniging

Als tandplak langere tijd aanwezig blijft op het tandoppervlak kan het verkalken en hard worden. Dit wordt tandsteen genoemd. Tandsteen ontstaat vooral onder het tandvlees, achter en tussen uw tanden. Dit zijn namelijk de plekken die vaak worden vergeten tijdens het tandenpoetsen. Tandsteen kan dan niet meer verwijderd worden door goed te poetsen en dient professioneel te worden weggehaald. Dit gebeurt bij elke halfjaarlijkse controle met een tandsteenapparaat.

** Röntgen

röntgen